UHT sterilisatie

UHT – Sterilisatie

Fluidz Engineering ontwikkelt en bouwt UHT systemen. Sterilisatie met behulp van een UHT (Ultra High Temperature) behandeling is een zeer korte warmtebehandeling (slechts een aantal seconden) tot een temperatuur van maximaal 140 °C. Het resultaat is een gesteriliseerd product, dat lang houdbaar is, waarbij de producteigenschappen een minimale hitteschade hebben opgelopen.

UHT wordt met name gebruikt bij vloeibare producten die een lange houdbaarheid dienen te krijgen, tevens wordt deze techniek gebruikt om biomassa te steriliseren zodat deze een volgende behandeling kunnen ondergaan.

 

UHT

 

Kenmerken:

  • capaciteit: 5 liter/uur t/m 30 m³/h
  • temperatuurbereik: 110 – 150 ºC
  • producten: melk, room, vruchtensappen, soepen, sausen, cultures en biomassa
  • hoog en laag viskeuze producten
  • regeneratieve warmteterugwinning, indirecte aanwarming en aseptisch
  • CIP reinigbaar
  • SIP steriliseerbaar
  • skidmounted

UHT

Naast het ontwerpen van nieuwe UHT’s, kunnen we u adviseren in het verhogen van de capaciteit, het optimaliseren of het vergroten van de standtijd van de UHT.

Contact