Inline pasteur is perfect voor viskeuze producten

Waarom is de inline pasteur perfect voor viskeuze producten?

29 november 2024

Wortelsoep… Jummie???

U kent vast wel soepen waar stukjes in drijven die nog net herkenbaar zijn, maar nergens naar smaken.
Dat komt, doordat natuurproducten gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen.

Een stukje wortel in een hete pan soep verliest bijvoorbeeld zijn smaak en wordt zacht als het lang wordt verwarmd. Bij standpasteurisatie kan het wel 45 minuten duren voor de soep is afgekoeld.
U begrijpt dat er dan weinig knapperige wortel over is gebleven.

Bij inline pasteurisatie is alleen de pasteurisatietijd de verwarmingstijd, zo’n 3 minuten. Hierna wordt de soep in enkel minuten teruggekoeld.
Hierdoor behoudt de wortel zijn lekkere bite.

Daarnaast worden door de continue stroom van inline pasteurisatie alle ingrediënten gelijkmatig en gecontroleerd verwarmd, wat hun kwaliteit ook weer ten goede komt.
Én u bent verzekerd van een consistente pasteurisatie.
Wel zo veilig!

Inline pasteur is perfect voor viskeuze producten

 

Neem contact op

Alle nieuwsberichten